Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Εμπλουτισμένα Μείγματα Σπόρων

Στη φύση τα πουλιά εκτός από σπόρους τρώνε και ορισμένα άλλα πράγματα. Ένα πουλί στο φυσικό του περιβάλλον συλλέγει καθημερινά έντομα, φρούτα, χόρτα κτλ. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι οι επιτυχημένοι εκτροφείς παρέχουν μαζί με τα βασικά μείγματα σπόρων και διάφορα συμπληρωματικά προϊόντα ώστε να εξασφαλίζεται η αναγκαία ποσότητα βιταμινών, ορυκτών ουσιών και αμινοξέων.


Ελλείματα ορισμένων αμινοξέων, βιταμινών και ορυκτών ουσιών στη καθημερινή διατροφή του πουλιού οδηγούν πολύ συχνά σε ασθένειες καθώς και σε ανεπάρκειες της λειτουργίας αναπαραγωγής. Γι' αυτό το λόγο οι τα υποψήφια μείγματα σπόρων πρέπει να είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες, ορυκτές ουσίες και αμινοξέα και επίσης εμπεριέχουν φρουκτολιγοσακχαρίτες καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό από πρωτεϊνες και ενέργεια. Οι πρώτες τροφικές ελλείψεις στα πουλιά είναι: για πουλιά. Μ' αυτό το τρόπο προλαμβάνονται οι ασθένειες που προκαλούνται από τροφικές ελλείψεις.

Επί πλέον τα μείγματα σπόρων πρέπει συμπληρώνονται με όστρακα στρειδιών και θαλάσσιες ορυκτές ουσίες. Αυτές οι συμπληρωματικές ουσίες εξασφαλίζουν την επαρκή παρουσία του απόλυτα αναγκαίου ασβεστίου καθώς και τη σωστή ισορροπία ασβεστίου και φωσφόρου. Επίσης εξασφαλίζεται και η καλή λειτουργία του στομαχιού των πουλιών.


Οι φρουκτολιγοσακχαρίτες χρησιμοποιούνται στην ανθρώπινη διατροφή εδώ και πολλά χρόνια. Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι οι φρουκτολιγοσακχαρίτες ενισχύουν και την αντίσταση του οργανισμού των πουλιών στα παθογόνα βακτηρίδια. 

Τα πουλιά είναι πολύ ευαίσθητα στις βακτηριδιακές μολύνσεις των εντέρων. Υπάρχει παρουσία κολοβακτηριδίων ακόμα και στο έντερο πουλιών που είναι κλινικά υγιή. Οποιαδήποτε αιτία ελαττωμένων επιπέδων αντίστασης για παράδειγμα, στρες μετά αφού λάβει ένα πουλί μέρος σε μια έκθεση, ταξίδι ή πτερόρροια ή κάποιος τραυματισμός στο έντερο μπορούν να οδηγήσουν σε μαζική εισβολή βακτηριδίων. Τα πουλιά που τρέφονται μ' αυτό το τρόπο αποκτούν σταθερότερη εντερική χλωρίδα και είναι καλύτερα εφοδιασμένα για την καταπολέμηση των εντερικών μολύνσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου