Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Διάκριση φύλου στις Καρδερινες

1ο Χαρακτηριστικό
Η κόκκινη μάσκα στο αρσενικό περνά το μάτι ενώ στο θηλυκό η μάσκα είναι συνήθως μέχρι τη μέση του ματιού.





2ο Χαρακτηριστικό

Το χρώμα της φτερούγας στο σημείο που ενώνει με το υπόλοιπο σώμα στα αρσενικά είναι μαύρο ενώ στα θηλυκά είναι γκρίζο καφέ.





3ο Χαρακτηριστικό

Τα μουστάκια είναι μικρά φτερά τα όποια βρίσκονται στο άνω μέρος του ράμφους στο σημείο που ενώνει το ράμφος με το κεφάλι. Στα αρσενικά το χρώμα των φτερών είναι μαύρο ενώ στο θηλυκά πουλιά παρουσιάζονται και φτερά χρώματος άσπρου η καφέ.





4ο Χαρακτηριστικό
Μεταξύ του ματιού και του μαύρου στεφανίου υπάρχει μια περιοχή με άσπρο χρώμα , είναι τα λεγόμενα μαγούλα. Στα αρσενικά πουλιά τα μαγούλα είναι λευκά ενώ στα θηλυκά το χρώμα είναι πιο θαμπό και περισσότερο μοιάζει με λερωμένο λευκό.
Επίσης η μάσκα στα αρσενικά δημιουργεί γωνίες ενώ στα θηλυκά είναι πιο στρογγυλή.





5ο Χαρακτηριστικό
Στα αρσενικά πουλιά το στεφάνι στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι μαύρο ενώ στα θηλυκά το στεφάνι έχει πιο θαμπό και πιο ξεβαμμένο χρώμα , πιο γκριζωπό θα έλεγα.





6ο Χαρακτηριστικό
Στα αρσενικά τo κίτρινο είναι πιο έντονο και λίγο μεγαλύτερο από τα θηλυκά.





7ο Χαρακτηριστικό
Στα αρσενικά αλλά και στα θηλυκά πουλιά υπάρχουν στο στήθος δυο κηλίδες χρώματος κίτρινου. Στα αρσενικά είναι ελαφρώς πιο έντονο το κίτρινο σε αντίθεση με τα θηλυκά.



2 σχόλια:

  1. Ετσι ειναι,τα χαρακ\κα 1-2-3 και 5 μας ειναι γνωστα και κοιταμε,οπως μας λεγανε οι παλιοτεροι γαρδελαδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων που κυμαίνονται από 5000 € έως 1.000.000 € σε κάθε σοβαρό πρόσωπο που θέλει αυτό το δάνειο. 3% επιτόκιο ανά έτος ανάλογα με το ποσό που δανείστηκε. Μπορείτε να εξοφλήσετε από 3 έως 25 έτη κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το ποσό που δανείστηκε. εξαρτάται από εσάς να βλέπετε μηνιαίες πληρωμές. Ζητώ μόνο μια πιστοποιημένη χειρόγραφη βεβαίωση χρέους και επίσης ορισμένα έγγραφα που θα σας παράσχουμε. Εδώ είναι το email μου: vincentfradette15@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή