Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Οι πιο κοινές διατροφικές ελλείψεις των πτηνών



Πρωτεΐνη

Οι πρωτεϊνική ανεπάρκεια είναι περισσότερο συχνή στους σπίνους, και στους παπαγάλους. Δεν είναι τόσο συχνή στα καναρίνια, επειδή ο εκτροφέας καναρινιών έχει βρει το πρόβλημα και συμπληρώνει τη διατροφή τους με συμπληρώματα πρωτεΐνης.

Η πληρέστερη πρωτεΐνη είναι το σκληρά βρασμένο αυγό, που βράζεται για 12 λεπτά, ώστε ο κρόκος του να έχει πλούσιο κίτρινο χρώμα. Άλλες πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν τους ξεφλουδισμένους σπόρους ηλίανθων, την πρωτεΐνη σόγιας.

Τα συστατικά της διατροφής πουλιών του Robert Black είναι: σκληρό βρασμένο αυγό, ξεφλουδισμένος ψιλοκομμένος σπόρος ηλίανθων, κεχρί, σπασμένα τσόφλια αυγών και Vionate, ένα συμπλήρωμα βιταμινών και μετάλλων.

Βιταμίνη Α

Περίπου 90% των παπαγάλων πάσχουν από κάποιο είδος της ανεπάρκειας βιταμίνης Α. Καλές πηγές βιταμίνης Α είναι: το σφιχτοβρασμένο αυγό και το μουρουνέλαιο.

Βιταμίνη D3

Η μόνη μορφή βιταμίνης D που ένα πουλί μπορεί να απορροφήσει, είναι η βιταμίνη D3. Η βιταμίνη D3 επιτρέπει στο πουλί να απορροφήσει το ασβέστιο. Καλές πηγές είναι: σκληρό βρασμένο αυγό, έλαια ψαριών όπως το μουρουνέλαιο.

Λινελαϊκό οξύ

Οι καλές πηγές είναι: έλαιο από σπόρους κάρδαμου και οποιοιδήποτε από τους λιπαρούς σπόρους όπως το λινάρι, ελαιοκράμβη και ο ηλίανθος.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι σπάνια ανεπαρκές στα τρόφιμα, αλλά δεν απορροφάται πάντα κατάλληλα. Ο φώσφορος και το ασβέστιο πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία στον οργανισμό. Το σπασμένα τσόφλια αυγών περιέχουν 90% ασβέστιο.

Ιχνοστοιχεία

Ψευδάργυρος

Τα αρσενικά πουλιά έχουν περισσότερη ανάγκη από ψευδάργυρο. Καλές πηγές ψευδάργυρου είναι: σπόροι σιταριού, σπόροι ηλίανθων. Η έλλειψη ψευδάργυρου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στειρότητας.

Ιώδιο

Οι Έγχρωμοι σπίνοι χρειάζονται πρόσθετο ιώδιο. Το συμπλήρωμα ιωδίου μπορεί να επαναφέρει τα χαμένα φτερά κεφαλής.

Μαγγάνιο

Είναι καλό για τα νεύρα. Οι πηγές του είναι: ολικής άλεσης σπόροι σιταριού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου