Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Χορήγηση Αυγοτροφής στα πουλιά

Αυγοτροφή

Για να έχουμε σωστή χρήση της αυγοτροφής πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες των πουλιών σε κάθε περίοδο της ζωής τους. Υπάρχουν 3 περίοδοι στην διάρκεια ενός έτους στην ζωή του πουλίου:

1η περίοδος: Αναπαραγωγή
2η περίοδος: Πτερόρροια
3η περίοδος: Προετοιμασία (χειμώνα-αναπαραγωγή)

Αυγοτροφές υπάρχουν πολλές στο εμπόριο και ποιοτικά πολύ καλές. Η καθεμία έχει κάτι διαφορετικό να δώσει, ανάλογα τη χρήση κατά περίοδο.

Στην περίοδο της αναπαραγωγής:

θέλουμε μια αυγοτροφή ευκολοχώνευτη στους γονείς ώστε να μπορούν να ταΐζουν τους νεοσσούς "ξεκούραστα". Εγώ σε αυτήν τη φάση την εμπλουτίζω με έξτρα σπόρους όπως: περίλλα καφέ και άσπρη κτλ οι οποίοι είναι εύπεπτοι για τους νεοσσούς.

Στην περίοδο της πτερόρροιας:

θέλουμε μια αυγοτροφή "δυνατή", ώστε να μπορέσουν τα πουλιά να ξεπεράσουν αυτήν την επίπονη διαδικασία, χωρίς να καταπονηθούν ιδιαίτερα και η οποία λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο. Σε αυτήν την φάση, χορηγώ ελαιούχους σπόρους που βοηθούν το σκάσιμο των καινούργιων φτερών χωρίς να δημιουργούνται τα λεγόμενα λαμπς (όζοι).

Στην περίοδο προετοιμασίας:

Η αυγοτροφή εμπλουτίζεται με λιπαρούς σπόρους, ώστε να αποθηκεύσουν λίπος τα πουλιά. Αυτό θα τα βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και ταυτόχρονα να ετοιμαστούν για την σεζόν αναπαραγωγής. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω, ότι η χορήγηση της αυγοτροφής στα πουλιά είναι ο καλύτερος τρόπος για την επιπλέον χορήγηση διατροφικών προϊόντων όπως: φρούτα, λαχανικά, σπόρους, μαγιά, σπιρουλίνα, τύρφη, γύρη, σιρόπια κατά των εντερικών λοιμώξεων κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου